Onix

 

Wat?

Onix (Online Information eXchange) for Books is een XML formaat dat voornamelijk in het boekenvak wordt gebruikt. Het is een internationale XML-standaard die wordt beheerd door EDItEUR, waarbij Meta4books is aangesloten. Via dit dataformaat kan titelinformatie op een eenduidige manier tussen verschillende partijen binnen de boeksector uitgewisseld worden.

Dankzij Onix kan een boek voorzien worden van enorm veel metadata.

Onix Werkgroep

Meta4Books is samen met CB de voorzitter van de Onix Werkgroep Vlaanderen-Nederland. Deze werkgroep komt 2 keer per jaar samen om de standaard toe te passen op de uitwisseling van titelinformatie tussen alle mogelijke partijen in het boekenvak in Vlaanderen en Nederland. Op de werkgroep wordt besproken welke veranderingen binnen internationale standaard interessant zijn voor de Nederlandstalige markt en wordt bekeken of er nieuwe codes moeten aangevraagd worden.

Meta4Books maakt deel uit van de Onix Steering Committee van EDItEUR om op de hoogte te blijven wat er internationaal met de standaard gebeurt.

Bekijk de agenda en de documenten van de Onix werkgroep. Iedereen die met Onix werkt of wil werken is welkom op de vergaderingen van de werkgroep.

Meer informatie over Onix

Neem een kijkje op de website van EDItEUR

Neem een kijkje op de website van de Onix Werkgroep