Alarmknop in Boekenbank

Om de kwaliteit van de metadata in Boekenbank te verhogen willen we het aan de boekhandelaar mogelijk maken om foutieve of ontbrekende data in Boekenbank te melden. Hiervoor is op het platform een nieuwe functionaliteit geïnstalleerd namelijk ‘de alarmknop’.

 

Met een simpele druk op de knop kan je als aangesloten boekhandel of bibliotheek aangeven dat er data ontbreken of niet correct zijn. Meta4Books ontvangt hiervan een melding en gaat vervolgens ten rade bij de uitgever. Eens de data gecorrigeerd is brengen we u hiervan op de hoogte.

De alarmknop kan geconsulteerd worden voor alle titels uit het actueel bestand. Ziet u de alarmknop niet meteen verschijnen op het platform, refresh dan uw pagina door op ctrl+F5 te klikken.

De alarmknop werd in maart 2016 in het leven geroepen en na één maand tijd werd er reeds 85 meldingen gemaakt. Hierbij werd voornamelijk de beschikbaarheid aangegeven als foutief. Bij een melding contacteert Meta4Books de desbetreffende uitgever met het verzoek om de data aan te passen op Boekenbank.

Heeft u bijkomende vragen? Aarzel niet deze te stellen via meta4books@boek.be.