DANTE, uw bron voor boekenmetadata

Ben je op zoek naar metadata voor jouw website, webshop, boekplatform,… dan ben je bij DANTE aan het juiste adres. Meta4Books vzw en CB Logistics hebben namelijk de handen in elkaar geslagen om samen de grootste boekendatabank van de Lage Landen te beheren.

Meta4BookDB is volwassen geworden en uitgegroeid tot DANTE, de DAtabank voor Nederlandstalige TitelExploitatie. Het is een unieke metadata-samenwerking tussen het Nederlandse en Vlaamse boekenvak.

Wist je dat ?

… DANTE meer dan 1.500.000 ISBN’s beheert.

… DANTE meer dan 300.000 covers en meer dan 200.000 flapteksten verzamelt.

… DANTE metadata beheert voor fysieke boeken, luisterboeken en e-boeken.

… DANTE ook plaats heeft voor extra media, zoals beelden, filmpjes, quotes, linken naar social media,…

… DANTE ook auteursinformatie verzamelt, zoals auteursfoto’ s en biografieën.

… DANTE al deze informatie ter beschikking stelt van afnemers in het boekenvak.

Met DANTE sluiten de databases van Meta4Books en CB Logistics nu naadloos op elkaar aan. DANTE verzamelt alle metadata rechtstreeks uit de Vlaamse markt (via Boekenbank) en rechtstreeks uit de Nederlandse markt (via CB Logistics). DANTE houdt per ISBN bij of er Vlaamse en/of Nederlandse gegevens beschikbaar zijn. Per ISBN maakt DANTE een optelsom van alle metadata die voorhanden zijn in beide markten. DANTE is met andere woorden de grootste boekendatabank van de Lage Landen.

DANTE is de spil tussen uitgeverij/distributeur en de afnemer. Het is een centraal verzamelpunt voor alle boekenmetadata. DANTE kan via een API of webservice door Vlaamse en Nederlandse afnemers aangesproken worden. In Vlaanderen doet onder meer Boek.be, Boekenweek.be, Bibnet, boekhandel Salvator en Makro een beroep op DANTE voor het gebruik van metadata. In Nederland zorgt DANTE voor het aanleveren van uitgeversrapportages aan de GAU-leden. Maar ook Nederlandse boekhandels kunnen vanaf nu gebruik maken van DANTE.

Metadata is een onmisbare tool voor de verkoop van boeken. Informeer je vandaag nog over DANTE en wat het voor jou kan betekenen.

Contact: Tine Philips (tine.philips@boek.be) of Gwen Celis (gwen.celis@boek.be) van Meta4Books vzw