E-reading Event vraagt suggesties over de boekhandel van de toekomst

Op 19 maart 2013 vindt het e-reading & tablet event plaats in Bussum (NL), een beurs/congres waar de nieuwste digitale ontwikkelingen worden gepresenteerd.
 
Paula Vrolijk, manager digitalisering en marketing bij de KBb, zit de sessie De boekhandel van de toekomst voor. Twee sprekers komen tijdsens deze sessie aan bod.
 
Geert de Cock zal aangeven hoe de pilot verloopt bij boekhandel de Drukkerij waar in de reading room aan klanten de mogelijkheid wordt geboden om gratis e-boeken te lezen in de horeca gelegenheid. Ook zal hij tonen dat de Drukkerij niet alleen e-boeken verkoopt maar ook verhuurt.
 
Tine Philips, projectleider bij Boek.be zal Boeda toelichten, een systeem waarbij boekverkopers in een applicatie alle aanbiedingsbrochures kunnen zien van uitgevers. Ook zal ze een toelichting geven op de pilot die Meta4Books zal doen met metadata rondom de Literaire lente.
 
Na beide presentaties is er tijd voor discussie over ideeën over de boekhandel van de toekomst. Via dit formulier kunt u uw suggestie over de boekhandel van de toekomst op voorhand insturen (ten laatste op 18 maart 2013).   Tijdens de workshop op het e-reading event kunnen de deelnemers aangeven welk ingestuurd idee zij het meest geschikt vinden. Degene met het beste idee, ontvangt een Boekenbon t.w.v. € 150,- (met dank aan de KBb).De winnaar wordt tijdens deze sessie op het e-reading event bekend gemaakt.