Focus op correcte commerciële data

Meta4Books zet dit jaar extra in op commerciële data. Een correcte prijs, verschijningsdatum en artikelstatus zorgen voor een heldere communicatie en verkoop tussen uitgever, distributeur, boekhandel en uiteindelijk ook de klant. Hier zullen in de loop van 2016 extra controles op uitgevoerd worden door Meta4Books.
 
Om meteen goed uit de startblokken te schieten geven we graag een aantal tips mee om de commerciële data te verbeteren:
 
 
Als uitgever:
 
  • Maak de keten van informatie zo kort mogelijk en geef wijzigingen zo snel mogelijk door aan je distributeur. Je distributeur zorgt voor de aanpassingen op Boekenbank en in CB online.
 
  • Ben je zelf verantwoordelijk voor het aanpassen van je titelgegevens in Boekenbank of CB? Pas de data dan aan bij elke wijziging in Boekenbank of in CB online.
 
  • Kijk regelmatig de foutenlijsten na in Boekenbank. Deze vind je na het inloggen onder Titelbestand/Foutenlijst. Boekenbank update deze lijsten wekelijks. Hier vind je een overzicht van ISBN's waarbij een fout is vastgesteld op de relatie artikelstatus en verschijningsdatum, op een ontbrekende prijs en op titels die te lang op 'in herdruk' en 'herdruk in overweging' staan.
 
Als boekhandelaar:
 
  • Kom je foutieve data tegen, breng Meta4books zo snel mogelijk op de hoogte zodat we dit zo snel mogelijk kunnen rechtzetten en de uitgever op de hoogte kunnen stellen.

​Vragen? meta4books@boek.be