Meta4Books ondersteunt de Apps For Flanders Student Hackathon

De Vlaamse Overheid, Open Knowledge Foundation Belgium, iDROPS, IBBT, iRail en Multimedialab organiseren samen Apps For Flanders.

Op vrijdag 14 september 2012  slaat een groep studenten de handen in elkaar in het vinden van nieuwe digitale toepassingen, visualisaties en applicaties. Hiervoor gebruiken ze datasets die door overheden en bedrijven worden opengesteld aan het brede publiek.
Het laat toe verschillende doelen te verwezenlijken: enerzijds ontstaan er nieuwe innovatieve digitale toepassingen die nuttig kunnen zijn voor overheden, ondernemingen en burgers. Anderzijds betekent het een opstap naar het creëren van meer transparantie, het democratiseren van kennis en het bevorderen van actieve participatie van burgers. Apps For Flanders vindt plaats in navolging van de Open Data Dag van de Vlaamse Overheid en Apps For Ghent i.s.m. Stad Gent.

Op het einde van de dag worden de verschillende uitkomsten gepitcht  voor een jury en wordt een prijzenpot verdeeld ter waarde van 2000 euro aangeboden door Citadel On the Move.

Meta4Books neemt deel aan dit initiatief en stelt een dataset met titelinformatie  ter beschikking van de studenten.

Pers en geïnteresseerden worden uitgenodigd naar de projectvoorstellen om 16u en de jurybeslissing om 17u30.

Inschrijven en meer informatie te vinden via www.appsforflanders.be