Meta4Books Summer Challenge 2015

Meta4books daagt alle uitgevers en distributeurs uit tijdens de zomermaanden om de metadata van alle titels op orde te zetten voor de najaarsverkoop!

Hoe?

Alle uitgevers en distributeurs krijgen eind juni van ons een uitgeversrapportage. Begin september kijken we de resultaten na.

Het doel van deze Summer Challenge is 100% dekking voor covers, flapteksten en leesfragmenten van leverbare titels tussen 2010 en nu.

Meta4books daagt alle uitgevers en distributeurs uit!

Eind juni krijgen alle uitgevers en distributeurs van ons een uitgeversrapportage. Dit is een Excel bestand waarin alle titels opgelijst worden, die verkrijgbaar zijn sinds 2010 tot op heden. Het gaat enkel over boeken, andere boekgerelateerde producten zitten niet in de lijst.

Je vult data aan of corrigeert gegevens in Boekenbank.

Belangrijk is dat er iemand binnen de uitgeverij verantwoordelijk is voor het aanvullen van de metadata. Deze persoon zorgt er voor dat alle informatie op de juiste manier in Boekenbank komt.

In september kijken we alle inspanningen na. Goede en opmerkelijke resultaten worden door ons extra in de bloemetjes gezet!

Even samenvatten 

Zo doe je mee:

-          Je krijgt van ons een Excellijst met alle titels die je aandacht verdienen. De lijst bestaat uit:

o   Titels die leverbaar zijn (pas leverbaarheid aan, indien niet correct)

o   Titels die vanaf 2011 verschenen zijn

o   Titels waarvan één of alle volgende metadata ontbreken: cover, flaptekst en leesfragment. Het ontbreken wordt in de lijst aangeduid d.m.v. een kruisje.

-          Ben je zelf de metadata specialist in je uitgeverij dan ga je meteen aan de slag! Heeft iemand anders deze taak? Dan geef je de lijst zo snel mogelijk door aan je collega.

-          Overloop de volledige lijst en voeg covers, flapteksten en leesfragmenten toe in Boekenbank, daar waar een kruisje staat in de lijst.

-          Hou vol tot de allerlaatste titel voorzien is van een cover, flaptekst en leesfragment!

 

Elke deelnemer wint. Meer data zal de verkoop van je producten verbeteren; win-win!

Op naar een schitterende najaarsverkoop!

Voor vragen kan je terecht bij het team van Meta4Books via meta4books@boek.be