Resultaten Summer Challenge

De zomer zit er op. Tijd om de resultaten van onze zomeractie “Summer Challenge”te bekijken.

Covers zijn hét uithangbord bij uitstek voor de titels van elke uitgeverij. Het hoeft niet gezegd dat de aanwezigheid van een cover een grotere off- en online verkoop, vindbaarheid en zichtbaarheid betekent.

Bij de algemene uitgever is er geen grote positieve evolutie opgetekend. Voor algemene uitgevers zou het resultaat echter gemakkelijk boven 90% moeten liggen.

De wetenschappelijke uitgever heeft daarentegen de kracht van het beeld ontdekt en heeft een inhaalbeweging gedaan. Ook de educatieve uitgevers zijn bezig met een grote inhaalbeweging.

Flapteksten zijn belangrijk voor een goede SEO. Bij wetenschappelijke en educatieve uitgevers is het opladen van de flaptekst geen vanzelfsprekendheid. Toch zien we bij hen een opmerkelijke stijging. De algemene uitgevers boekten geen vooruitgang, een resultaat van 80% zou nochtans haalbaar moeten zijn.

Leesfragmenten zijn voor zowel de algemene als de wetenschappelijke uitgever een redelijk onontgonnen terrein. Voor de wetenschappelijke uitgever is het opladen van de inhoudsopgave zeer belangrijk. Klanten van een wetenschappelijke uitgever willen namelijk weten welke onderwerpen er aan bod komen in het boek.

Bij de algemene uitgever kan de toegenomen productie van e-boeken de toename aan leesfragmenten verklaren. 

 

Benieuwd naar hoe uw uitgeverij het deed de afgelopen periode?

Binnenkort ontvangt u een analyse van de resultaten op maat van uw bedrijf via mail!

Meer vragen? Gwen.celis@boek.be