Belangrijkste aanpassingen:
Sterke verbeteringen in de sortering van de zoekresultaten.
De velden productvorm, uitgever, verschijningsdatum en taal behoren nu ook tot de bibliografisch gecontroleerde velden.
De lijst met literatuurprijzen is bijgewerkt.
Bij artikel statussen “Nog niet verschenen” of “Nog niet verschenen, zal POD” zijn, gaan we de “verwachte leverdatum” (supply date) ook als verschijningsdatum tonen, zelfs als deze verschillend is. Dit zowel in de uitgaande data als in het boekdetail en de titelcatalogus. We doen dit enkel als de verwachte leverdatum in de toekomst ligt. Dit doen we o.a. omdat de verwachte leverdatum bij CB voor deze titels beter wordt bijgewerkt (op basis van logistieke data) dan de verschijningsdatum (destijds eenmaal ingevuld in Titelbank bij de ISBN-aanvraag). Zodra het boek verschijnt (artikelstatus verandert), dan tonen we gewoon terug de “echte” verschijningsdatum.
NUR code is nu ook altijd verplicht in scherm “titel toevoegen” bij ISBN's die beginnen met 97890 of 97894. Zo stromen zij ook altijd goed door naar Titelbank, waar NUR code nog altijd verplicht is.
Overige aanpassingen:
In het scherm "Te verwerken orders" van een distributeur staat naast de naam van de boekhandel nu ook de referentie die de boekhandel meegeeft.
Idem als bovenstaande voor de referentie van de bibliotheek in het scherm "te verwerken bestellingen" van een boekhandel.
We tonen nu niet alleen de oorspronkelijke taal en titel, maar ook eerste jaar van verschijnen bovenaan bij vertaalde werken.
We tonen nu ook de hoofdtitel van het boek in het verwerkingsrapport van orderbestanden.
De verschijningsdatum 01/01/1900 wordt vanaf nu genegeerd. Vooral CB stuurt dit soms door als een dummy datum, maar eigenlijk laten we het dan liever leeg. Ook vermijden we zo dat juiste datums door deze waarde worden overschreven.
We aanvaarden via ONIX nu ook de <PublishingDateRole> met waarde “16” als verschijningsdatum (en dus niet enkel met waarde “01”). CB stuurt namelijk voor bepaalde herdrukken de verschijningsdatum zo mee. Door alleen naar code 01 te kijken, werd de verschijningsdatum niet altijd ingelezen en hadden we boeken gekoppeld aan CB met een lege verschijningsdatum.
Het wettelijk depotnummer wordt nu ook weergegeven in de bevestigings- én toekenningsmail van ISBN-aanvragen.
De productvorm “Digitaal” staat nu onder “Overige” in plaats van “E-boeken”.
Knopje om het ISBN te kopiëren is nu ook zichtbaar in het scherm "te verwerken bestellingen" (boekhandel) en "te verwerken orders" (distributeur).
Als een boek meer dan één taal heeft, tonen we in de zoekresultaten in plaats van de eerste taal nu de tekst "Meerdere talen".
Als een titelbestand in fout gaat omdat het leeg is, dan tonen we dit nu met een apart icoontje + melding. Dit omdat de systemen van sommige leden lege bestanden doorsturen als er geen mutaties zijn. En dat gaf een overdaad aan titelbestanden met status “Fout bij verwerken”.
Upgrade van Symfony naar versie 5.4.
Bugfixes:
CB stuurt soms de duur van zijn luisterboeken mee in seconden. Hier kon Boekenbank niet goed mee om, waardoor we een “invalid value” melding kregen en die titel niet werden ingelezen. Daardoor stroomden bepaalde luisterboeken niet door naar Boekenbank en werden die Vlaamse ISBN’s dus niet geregistreerd. Nu kan hij er wel goed mee om en zal het omzetten naar minuten.
Als je nu een backslash intikt in de zoekopdracht van de titelcatalogus, crasht de front-end niet meer.
Fix van typfout "reestaurants" in de naam van thema code WBB.
Na filteren op reeksnaam, werkte de “alle filters wissen” knop niet zoals het moet.
In het scherm “Te verwerken bestellingen” stond er soms achter elke distributeursnaam de tekst “(CB)” in plaats van bij de gepaste distributeurs.
De duur van een luisterboek werd in het bewerkformulier soms vreemd getoond door verkeerde afronding na inlezen van een ONIX update.
Boekenbank vulde in de uitgaande ONIX de duur niet aan met leading zeroes zodat niet altijd aan formaat HHHmmss werd voldaan.